Viryklių taisytojas: rimtas darbas

parašė , 2018-01-15 20:17

ViryklėsDažniausiai viryklių remontas vyksta namuose. Nepatogu būtų žmonėms, vos sugedus, vežti virykles į kažkokį taisymo biurą. O daug kas ir neturėtų galimybės atvežti, juk reikia mokėti viską išmontuoti, ir turėti pakankamai talpų automobilį. Taigi, viryklių meistrai dažniausiai atvyksta į namus. Kalbamės su meistru Vilniuje ir kaip jam sekasi toks darbas.

Kada dažniausiai, kokiu metų laiku, žmonės kviečiasi meistrus?

Dažniausiai meistrų pagalbos žmonėms reikia prieš šventes arba prieš rugsėjį. Vasarą gal daug kas atostogauja, viryklių meistrai irgi. Tai mažiau ir poreikio būti namuose ir gaminti. Daugiau gamina žmonės šaltuoju metų laiku, nes daug ir namuose laiko leidžia. Suprantama, tada ir genda kažkas daugiau. Arba žmonės pagalvoja, kad gal reikėtų pagaliau susitaupyti tą nuo ano sezono sugedusią geldą. Visaip būna. Tačiau tikrai žmonės meistrus kviečiasi dažnai ir skirtingu metu. Aišku, prieš Kalėdas visiems reikalingas viryklių remontas, nes visi nori kepti savo kūčiukus, virti kisielių ir t. t.

Dėl kokių gedimų paprastai vykstate?

Vykstu dėl visų gedimų, dėl kurių kviečia. Pastaruoju metu dažnai tenka vykti tiesiog dėl to, kad žmonės nemoka naudotis elektronika, gal neskaito instrukcijų, ir kažką ne taip suspaudo. Už tokį taisymą imu tik kaip už atvažiavimą, nes produktas nėra sugedęs, tiesiog blogai pajungtas. Paaiškinu žmonėms, kaip tvarkytis, liepiu užsirašyti. Taip pat dažnai tenka vykti dėl sugedusios orkaitės. Arba nepasiskirsto šiluma, arba išvis neveikia dujų tiekimas apačioje. Arba elektrinė orkaitė sugenda, dažnai tenka keisti elementą. Su dujų viryklėmis vis dar gana dažnai tenka žmonėms tiesiog pareguliuoti srovę, nes būtent jos nesureguliavimas ir apsunkina viską – vienas degiklis dega iš visų jėgų, kitas beveik nė krust.

Ar pavyksta sutaisyti per vieną kartą?

Jeigu reikia kažką tik atreguliuoti, kartais pavyksta. Bet dažniausiai vien savų įrankių neužtenka – prireikia kažkokios nors ir mažos detalės. O turint detalę jau gali ją pakeisti ir dar suteikti garantiją. Tai tikrai ne per vieną kartą tenka tokius dalykus daryti, nes nesivežioji su savimi visų įmanomų viryklių galimų atsarginių dalių. Kartais jas reiki užsakyti iš užsienio ir dar palaukti, kol atveš.

Ar yra viryklių, kurių neapsimoka taisyti?

Iš esmės visas virykles patariu taisyti. Žmonės tik dažnai nenori jų taisyti, nes jiems jau būna atsibodę, jie nori geresnio dizaino, nori, kad nieko neprimintų nauja buitinė techniką, ir jie tikrai turi teisę taip pasirinkti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12167480bba784636c2ce07e7badbb4108914044